måndag 1 augusti 2011

Fördelar med LCHF

Bortsett från den uppenbara fördelen att man går ner i vikt (!) har jag upptäckt en eller två andra saker som helt klart förbättrats sen jag la om kosten.

* Min hy är helt klart bättre. En och annan plita får jag fortfarande, särskilt kring mensen, men i övrigt ser jag en klar förbättring. Jag använder mycket mindre smink nuförtiden och då och då vågar jag mig t o m utanför dörren osminkad.

* Tänderna känns renare. Om jag kört "strikt" i en vecka eller mer så försvinner den där beläggningen man brukar få i slutet på dagen. Om jag kör tungan över tänder kl.8 på kvällen så känns de lika "lena" som de gjorde kl.8 på morgonen.

* Magen. Jag har alltid haft en känslig mage (kanhända är det ett resultat av min tidigare bulimi/hetsätning) men på sistone har jag varit väldigt regelbunden och haft bra konsistens på "you know what". Vi säger inte mer än så.

*Mina naglar brukar vara en bra barometer på min hälsa. Om de lätt går av och/eller skivar sig, ja då mår jag inte särskilt bra. När de växer som ogräs då är jag på topp och just nu...

Ja, se själva...

4 kommentarer:

  1. Hej!
    Wow vad snyggt, önskar att jag också vågade ha blåa nails hihi.

    HAr precis börjat med lchf, får se hur det går. JAg är såå fruktsugen att jag dör. Finns det verkligen ingen frukt man får äta?
    Tack för en trevlig blogg!!

    SvaraRadera
  2. Hej! Roligt att du hittat hit. Passar på att önska dig lycka till.

    Frukt skulle jag hålla mig ifrån så här i början i alla fall, tills sötsuget är under kontroll. Men om man prompt vill ha något så är hallon det bästa alternativet (i måttliga mängder förstås). Annars finns det en jättebra lista på http://www.fineli.fi/topfoods.php?compid=2034&fuclass=frufresh&specdiet=none&items=100&from=bottom&portion=100g&lang=sv där man kan se vilka frukter och grönsaker som innehåller minst kolhydrater. En portion nätmelon innehåller t ex 2 kolhydrater, medan fikon har hela 42.5!

    Jag lägger till dig på min blogglista så kan vi peppa varann när det känns tungt. Ha en bra dag!

    Kim

    SvaraRadera
  3. Hoppas det har gått bra med lchf. har själv hållt på i 3 år snart och har aldrig mått bättre.
    hur mycket vägde du när du började? jag var uppe på 110 innan jag upptäckte lchf nu är jag nere kring 96-97.
    Har kört olika strikt i perioder och använt mig själv som försöksdjur för att se hur mycket kolhydrater jag kan äta för att gå ner eller stå still.. fuskar man mycket går man upp igen. fuskar man bara lite står man still. så nu kör jag hårdare igen. men jag har märkt att även om vågen står still så har kroppen ändrats på många fler sätt ändå. fått en midja och bättre figur, mer muskler(som ju väger mer) bättre kondis, lättare att springa M.M


    vi har samma namn också så vi blir kim söstrar
    Lycka till och om du vill veta mer kan du alltid fråga via min hemsida.

    SvaraRadera
  4. Hej Kim!

    Kul att du hittat hit! Det går fantastiskt bra, för det mesta i alla fall. Jag har heller aldrig mått bättre och än så länge har jag gått ner 16 kg. Som mest vägde jag 122 kg *ryser* och idag står vågen på 105 kg. Det här kommer jag absolut att fortsätta med. Nu kilar jag in på din hemsida och tittar runt lite.

    /Kim

    SvaraRadera