söndag 31 juli 2011

Krämig fläskfilé med champinjoner

En rätt som jag gjort i många år, och som alltid går hem är en fläskfilé som jag gör i stekpannan. Att det dessutom går fort att göra är inte helt fel det heller.

Man tar en fläskfilé och skivar i ca 1/2 cm tunna skivor och steker tillsammans med skivade champinjoner av valfri mängd. Rör i en burk vitlöksost (jag brukar använda Philadelphias) och creme fraiche. Kläm i en vitlöksklyfta eller två och salta och peppra och ha i en skvätt soya. Låt puttra en stund. Blir såsen för tjock, ha i lite grädde. In the olden days brukade jag ha tagliatelle till men nuförtiden blir det en sallad. Gott är det i alla fall och ooooh så mättande!


1 kommentar:

  1. Låter himla gott. Ska fixa det som middag någon dag här hema! Ha det bra. Kram Béa

    SvaraRadera