onsdag 28 september 2011

Pastakrydda = Socker

Igår lagade jag till en lasagne till middag. När jag skulle till att krydda köttfärssåsen tittade jag i kryddhyllan och hittade en burk "Pastakrydda". Med "vitlöks- och oreganokaraktär" stod det på burken och det lät ju bra.

Men så kikade jag på innehållsförteckningen, för att se om den innehöll något mer än vitlök och oregano...

SOCKER?! Ni vet väl att innehållsförteckningen på livsmedel listar ingredienser i fallande ordning? Det vill säga att det som produkten innehåller mest av, står först på listan. Så i det här fallet kunde jag lika gärna hällt i socker istället. Kanhända är det jag som är naiv men det har inte slagit mig att kolla om det finns socker, och hur mycket, i diverse kryddblandningar. Det blir ändring på det nu.

Behöver jag säga att kryddburken numera ligger i soporna...?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar