torsdag 10 mars 2011

Frukost, Lunch och Middag

En liten kort uppdatering om vad jag ätit senast två dagarna. I och med att jag åt så mycket mindre än väntat, så blev det samma middag två dagar på raken. Men det spelar ingen roll eftersom det var så himla gott.



Frukost: Kaffe med kokosfett och vispgrädde samt bacon och ost muffin (recept nedan)

Lunch: Bacon och ost muffin

Middag: Kalkongratäng med vitlök och soltorkade tomater samt sallad (se recept nedan)

Kalkongratängen gick verkligen hem hos pojkarna hemma. Hade tänkt att dom skulle få äta pasta eller ris till men när jag frågade vilken dom föredrog svarade dom "Sallad". (eller alltså Mr Big svarade sallad - sonen blev inte tillfrågad eftersom han befann sig på annan plats) Så vi åt LCHF allihopa! Eller nja, pojkarna åt ju bröd till i och för sig så kanske inte ändå... Hursomhelst - nästan i alla fall.

Här kommer receptet på bacon och ost muffins:

Portioner: 12 st
Ingredienser:
10 ägg
1 dl vispgrädde
2 dl ost
2 pkt bacon
peppar

Gör så här
Blanda ägg, grädde och ost.
Klipp baconet i små bitar och stek.

Blanda baconen med äggröran, peppra.

Häll sedan smeten i muffinsformar.
In i ugnen i ca 175 grader i 20 minuter.



Och här är receptet på kalkongratängen:


Ingredienser: 
1-2 kalkonfileér (eller kycklingfileér)
1-2 Vitlöksklyftor
ca 1 burk strimlade soltorkade tomater (i olja)
Minst en stor burk cremefraiche.
Salt
Vitpeppar
Ost (valfritt)

Gör så här 
Skär fileérna i småbitar och stek i stekpannan, så de får fin färg och är nästan genomstekta.

Blanda Cremefraiche, vitlök och soltorkade tomaterna (gärna lite av tomatoljan i) salta, peppra o smaka av.

Häll röran över den skivade kalkonen och gratinera i ugnen. Jag hade dessutom lite gratängost ovanpå. Servera med t ex sallad. God att äta även kall.


PS. Jag har börjat äta på mindre tallrikar (ca 20 cm i diameter) så på bilden ovan är portionen inte fullt så stor som man kan tro...

Önskar Er en underbar dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar