måndag 14 februari 2011

Dag Ett

Idag är dagen med stort D. Idag är dagen då jag tar kontroll över mitt liv igen.
 
Jag har kämpat med övervikt i nästan hela mitt liv. Jag har troligtvis prövat alla dieter som någonsin uppfunnits, och hittat på några stycken på egen hand. Jag har ätit kålsoppa tills jag nästan kräkts. Jag har räknat poäng och färgade prickar. Jag har levt på bara vatten i flera dagar. Jag har knaprat diverse piller, både receptbelagda och såna som man kanske borde tänkt till både en eller två gånger innan man stoppat dom i munnen. Jag har kort sagt varit både desperat och dumdristig.
 
Tidvis har jag dessutom försökt inbilla mig att det inte spelar någon roll att jag är tjock. Jag har en underbar sambo som älskar mig oavsett hur många kilon jag lägger på mig. Jag har underbara vänner som umgås med mig även om jag är smällfet och jag har ett jobb som jag trivs med och inte får jag sparken bara för att att vågen tippat (en bra bit) över 100-strecket...
 
Men förr eller senare kraschlandar jag igen och inser att att, nej jag vill inte vara så här tjock! Jag vill kunna gå uppför trapporna utan att nästan få hjärtinfarkt. Jag vill inte skämmas för att jag inte kan springa lika långt och länge som mina kollegor på teambuilding aktiviteten, och sen skämmas ännu mer när någon tar på sig rollen som "tjockisens gå-sällskap" för att dom tycker synd om mig. Jag vill inte längre hitta på ursäkter till varför jag inte kan/vill följa med på roliga sommar-aktiviteter som windsurfing eller vattenskidor, eller vinter-aktiviteter som skridskor och skidor. Jag vill vara precis som alla andra och inte känna mig fängslad av min kropp.
 
Så idag började jag Cambridge-kuren. Ren kur i två veckor till att börja med. Och under veckorna som kommer tänker jag kompilera en lista över saker som jag vill ska göra när jag tappat nästan halva min kropp.
 
Jag har till att börja med satt upp några delmål på vägen:
 
Startvikt: 122 kg (usch, känns hemskt att se det i skrift!)
Första delmål: 110 kg (slutet av mars)
Andra delmål: 99 kg (början av maj)
Tredje delmål: 85 kg (mitten av juni)
Fjärde delmål: 75 kg (slutet av juli)
Slutligt mål: ???
 
Jag har ännu inte bestämt vad mitt slutmål kommer att vara. Det beror helt hur min kropp ser ut när jag kommer dit. Kanske nöjer jag mig med 75 kilo. Kanske behöver jag gå ner ytterligare 10 kilo efter det. Time will tell.
 
Nu ska jag dricka upp min Mint-Choklad lunch.
 
Peace out!
 
 

9 kommentarer:

  1. Lycka till och gör det bara för din skulle inte för att "passa in"... Själv har jag börjat med min Wii active sport igen då jag inte vill gå på gym så det är perfekt för mig. Jag tänker på dig och skickar en massa kramar!!!!

    SvaraRadera
  2. oj mitt inlägg kom inte med! Men lycka till och gör det bara för din skull inte för någon annans! Kram i massor!!

    SvaraRadera
  3. Tack Sophie! En Wii är något som står på önskelistan så småningom. Kram kram!

    SvaraRadera
  4. Mitt inlägg kom bort.... Jag tror på dig, du fixar det här och naturligtvis är det för din egen skull! Älskar dig!!!

    SvaraRadera
  5. Tack älskade syster! Älskar dig med!

    SvaraRadera
  6. Vad kostar det och vart får man tag i det??? Kram!!

    SvaraRadera
  7. Man måste köpa dom hos en rådgivare nuförtiden, fast jag har sett att det finns att köpa på Tradera, men då blir det mycket dyrare. Jag betalar 500 spänn för en låda (21 påsar). Det räcker till ren kur i en vecka. Kram kram!

    SvaraRadera
  8. Visst är det hemskt och skriva ut sin startvikt..men samtidigt känner man sig modigare för varje kilo som försvinner!

    Inte lätt någonstans, jag klarade 5 dagar ren kur sen var det födelsedagsfirande och då sket det sig :p Typiskt!
    Lycka till!

    SvaraRadera
  9. På't igen bara Johanna. :-)
    Lycka till!

    SvaraRadera